Hei! Olen Jonna Ahopalo ja toimin Mielen Kirkastamo -yrityksessäni. Työni tarkoitus on kuulla tarinasi ja löytää kanssasi toimintatapoja sekä auttaa sinua saamaan elämääsi enemmän sitä mitä kaipaat. 

Työskentelin aiemmin puutarhurina sekä toteutin nuoruuden haaveeni hoitaa omat lapset kotona mahdollisimman pitkään. Fyysisen työn käydessä liian raskaaksi keholleni, päädyin suuntaamaan Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeutti-koulutukseen (60op). Koulutus sisälsi psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot 30 op. Tällä hetkellä opiskelen sosionomiksi viimeistä vuotta.

Lisäksi oma käyty terapia toi omakohtaista kokemusta terapiasuhteessa olemisesta ja siitä hienoudesta, jota onnistunut terapeutti-asiakassuhde voi antaa. Kiinnostuin tutkimaan, miten ulkopuolisen ihmisen kanssa toimiva suhde, pystyy tarjoamaan tukea ja mahdollisuuksia oppia parantamaan omaa elämänlaatua. 

Syvä, sisäänrakennettu arvoni on uteliaisuus. Voisi sanoa elämän koulineen sen arvon niin vahvaksi, että nykyään se on ja pysyy. Nuorempana tuo ominaisuus kasvatti kovan kautta, sillä aikuisilla ei tuntunut olevan minulle vastauksia. Ratkaisukeskeinen suuntaus tuntui kodilta, sillä vihdoin pystyin puhumaan kieltä, joka on minulle ominaista.

Terapeuttina olen kuunteleva, kohtaava, tilaa antava ja huumorintajuinen. Pyrin ohjaamaan keskustelua kysymyksilläni, sillä asiakas on oman tilanteensa paras asiantuntija. Tällä tavoin ratkaisukeskeisyys ilmenee vastaanotollani. Ratkaisuja ei siis puristeta tai tarjota väkisin, vaan kuljen asiakkaan prosessissa mukana, kunnioittaen jokaisen erityisyyttä.

Työskentelyssäni on mukana aina inhimillisyys - vaikka kohtaamme ratkaisukeskeisyyden merkeissä, monesti ihminen tarvitsee myös tuon hetken, jolloin saa vain levätä kuulluksi tulossa.

Vapaa-ajallani käyn usein liikkumassa luonnossa tai kuntosalilla, luen kirjoja ja vietän aikaa läheisten kanssa. Herään ja nukahdan perheessäni usein ensimmäisenä. Vaalin luontoyhteyttä, tervehdin metsässä kasveja ja maadoitun kylmäaltistuksella.